Direct naar de inhoud

Kosten

Met welke kosten heb je te maken bij VAVO

Ben je 18 jaar of ouder dan kun je je inschrijven bij VAVO als voltijder (≥24 lesuren per week) of als deeltijder (≤23 lesuren per week). Als voltijder ontvang je een rekening voor het lesgeld van DUO van het ministerie van OC&W. Als deeltijder ontvang je een rekening voor het lesgeld van Gilde Opleidingen gebaseerd op het aantal lesuren per week.

Voor VAVO bestaat er geen studiefinanciering maar kun je wel in aanmerking komen voor een tegemoetkoming scholieren. Als je een uitbesteding krijgt van je VO-school betaal je geen lesgeld. Als je via de leerplicht bij ons aangenomen wordt (geldt alleen voor 17-jarigen) betaal je ook geen lesgeld.

Jeroen gang
Vavo student boeken

Schoolboeken

Gilde VAVO heeft afspraken gemaakt met de firma Van Dijk, waar het studiemateriaal digitaal besteld kan worden. De boeken kunnen vanaf begin juni gehuurd of gekocht worden. Wij adviseren je de boeken te huren.

Gratis schoolboeken voor uitbesteders

Wanneer je in het bezit bent van een geldige en ondertekende uitbestedingsovereenkomst heb je recht op een tegemoetkoming van de kosten voor de schoolboeken. Het maximumbedrag is € 325,-. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je onderstaande procedure volgen:

  • Je schaft je boeken aan en betaalt zelf de rekening. In het begin van het schooljaar krijg je een declaratieformulier.
  • De rekening, het betalingsbewijs en het volledig ingevulde formulier declaratie boekengeld lever je in bij de administratie bij de start van het schooljaar.

Kies een niveau

Kies de vakken

Kies de vakken

Kies de vakken

De totale kosten zijn voor In rekening gebracht door DUO

Calculator voor berekening totale kosten

Indien je wilt weten wat je totale kosten voor een héél jaar VAVO voor jou zijn klik dan op onderstaand icoontje voor het gebruik van de calculator. Kies de door jou te volgen afdeling en geef vervolgens aan of je uitbesteder bent of niet. Scroll dan naar beneden en kruis de vakken aan die je wilt gaan volgen. Onderaan de calculator staat tenslotte het eindbedrag weergegeven. Samen met de kosten voor de aan te schaffen of te huren boeken weet je nu wat je voor een heel jaar VAVO kwijt bent!

N.B. Indien je op twee verschillende niveaus vakken volgt dan wordt in het intakegesprek aangegeven wat de precieze kosten voor je zijn.

Drie met een boek

Hogerop

"Na mijn vmbo-kader-diploma behaald te hebben op de middelbare school ben ik een mbo-opleiding gaan volgen. Dat was niet echt mijn ding. Ik wilde graag naar het hbo. Dit ging niet in één keer. Daarom heb ik eerst mijn vmbo-t-diploma gehaald bij VAVO. Ik zit daar nu op havo en het gaat erg goed. Ik hoop volgend jaar aan een hbo-opleiding te kunnen beginnen. Het VAVO biedt je een mooie kans om alsnog je vmbo-t, havo- of vwo-diploma te halen. Maar omdat je eigenlijk twee schooljaren in één jaar moet doen, moet er hard gewerkt worden".

"Na de havo wil ik naar het hbo"

Onze samenwerkingen

  • Gilde Opleidingen
  • Limburgs voorgezet onderwijs
  • SOML
  • Maastricht Universiteit
  • Fontys
  • HAS
  • Radboud Universiteit
  • Universiteit Leiden