Studie-info

Algemene informatie

Je middelbare school niet afgemaakt? Of je diploma sluit niet aan bij wat je eigenlijk wil? Geen nood. Juist voor jou is er VAVO Noord- en Midden- Limburg. 

Bij VAVO kun je in één jaar een diploma of certificaten behalen voor vmbo-t, havo of vwo. In 30 lesweken wordt de hele examenstof aangeboden en getoetst. De lessen vinden overdag plaats. Het schooljaar bestaat uit drie periodes, die afgesloten worden met een toetsweek. Je kunt gebruik maken van een herkansingsregeling, die is vastgelegd in een PTA. Voor de Centrale Examens in mei bieden we je een uitgebreide examentraining aan.

Mogelijkheden

Vwo

Vakkenaanbod: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Arabisch, wiskunde A, B, C, D, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie, beco, geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen, maatschappijwetenschappen en het profielwerkstuk .

Havo

Vakkenaanbod: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Arabisch, wiskunde A, B,  natuurkunde, scheikunde, biologie, economie, bedrijfseconomie, geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen, maatschappijwetenschappen, maatschappijleer en het profielwerkstuk.

Vmbo-t

Vakkenaanbod: Nederlands, Duits, Engels, wiskunde, nask1,2 , biologie, economie, geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen, maatschappijleer, maatschappijkunde en het profielwerkstuk.

Deelcertificaten

Alle vakken die aangeboden worden op de verschillende afdelingen kunnen afzonderlijk afgesloten worden met een certificaat.

Studievaardigheidslessen

In de studievaardigheidslessen krijg je adviezen en trainingen ter ondersteuning van je studie bij het VAVO, bij het maken van je examens, maar ook bij je studie in het vervolgonderwijs.

-----------

 

 

De voordelen op een rij.

  • In één jaar een vmbo-t, havo- of vwo-diploma
  • Certificaten voor vmbo-t, havo- of vwo-vakken
  • Studievaardigheidslessen
  • Vervolgtrajecten op hbo of universiteit
  • Uitgebreide examentraining
  • Begeleiding op maat
  • Studeren op school
  • Faalangstreductietraining

Vervolgtrajecten

Op het VAVO heb je de mogelijkheid om naast het VAVO-traject vervolgtrajecten op een HBO-opleiding of universiteit te volgen en eventueel af te sluiten met een certificaat. In sommige gevallen krijg je studiepunten voor je vervolgopleiding. Door het volgen van zo’n module krijg je de gelegenheid kennis te maken met de inhoud van een vervolgstudie. Hierdoor leer je je eigen interesse, je niveau en je studievaardigheden kennen en kun je een goede keuze maken voor een vervolgstudie na je eindexamen. Mocht je volgend jaar een studie gaan volgen waarbij je d.m.v. decentrale selectie aangenomen kunt worden dan kun je deelname aan dit traject gebruiken als onderdeel van je motivatie. In een intakegesprek krijg je verdere informatie en kunnen we je een vervolgtraject op maat bieden.

Leraar wijst naar het bord

Al overtuigd? Of heb je nog vragen?