Voor wie?

VAVO, iets voor jou?

Dan is VAVO misschien een oplossing voor jou!

Knappe studente lacht

Yasmina studeert nu geneeskunde

"Ik wilde mijn hele leven al dokter worden"

"Al sinds ik 7 jaar oud was wilde ik dokter worden. In Irak was ik met de steun van mijn vader ver gekomen, ik zat op 5 VWO met goede cijfers. Maar jammer genoeg overleed mijn vader bij een bomaanslag en moesten mijn broertje en ik naar onze familie in Nederland. In Nederland aangekomen moest ik de Nederlandse taal leren. Daarna ben ik begonnen bij het VAVO. Hier heb ik in één jaar mijn vmbo-t-diploma gehaald. Vervolgens in één jaar havo en daarna in één jaar vwo. Vier jaar later heb ik mijn bachelordiploma geneeskunde gehaald en ondertussen heb ik een prachtige dochter gekregen. Nu ben ik bezig met mijn master geneeskunde."

maak je droom waar en meld je aan

Belemir liep vast op de middelbare school

"ik ben nu supergemotiveerd!!"

"Nadat ik was blijven zitten op 4 havo was ik niet meer gemotiveerd en ben ik van school afgegaan om te werken. Ik kwam echter vrij snel tot de conclusie dat ik meer wilde en heb een mbo-opleiding maatschappelijke zorg gevolgd en afgerond. Nu zit ik bij VAVO om mijn havo-diploma te behalen. Ik voel me hier helemaal thuis en ook de behaalde resultaten zijn uitstekend. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb!"

Meld je aan en probeer ook je diploma te behalen in één jaar!!

Levi had het verkeerde profiel

"Ik heb een diploma, maar ik heb nog wiskunde B nodig voor mijn favoriete vervolgstudie"

  "Ik heb een vwo-diploma met het profiel natuur en gezondheid. Voor mijn vervolgopleiding heb ik wiskunde B nodig. Gelukkig kreeg ik bij het VAVO de kans om een wiskunde-B-certificaat te halen, zodat ik alsnog mijn favoriete opleiding kan gaan volgen."

Meld je aan en volg je passie

Toby wil hogerop

"Na mijn havo wil ik naar het hbo"

"Na mijn vmbo-kader-diploma behaald te hebben op de middelbare school ben ik een mbo-opleiding gaan volgen. Dat was niet ècht mijn ding. Ik wilde graag naar het hbo. Dit ging niet in één keer. Daarom heb ik eerst mijn vmbo-t-diploma gehaald op het VAVO. Ik zit daar nu op havo en het gaat erg goed. Ik hoop volgend jaar aan een hbo-opleiding te kunnen beginnen.

Het VAVO biedt je een mooie kans om alsnog je vmbo-t, havo- of vwo-diploma te halen. Maar omdat je eigenlijk twee schooljaren in één jaar moet doen, moet er hard gewerkt worden.

wil je ook hogerop, meld je dan hier aan

Etienne zakte voor zijn examen

"Ik had geen zin om op mijn oude school alle vakken nog een keer opnieuw te doen"

"Toen ik zakte had ik geen zin om alle vakken nog een keer over te doen, daarom ging ik naar het VAVO. Nu kan ik me concentreren op de vakken die ik nog niet gehaald heb. Samen met mijn trajectbegeleider heb ik een vakkenpakket samengesteld, waarmee de kans van slagen zo groot mogelijk is. Bovendien wordt bij het VAVO de volledige examenstof nog een keer behandeld, ook uit de voorexamenklassen."

Meld je aan en haal alsnog je diploma!

Al overtuigd? Of heb je nog vragen?